Апacиев: Бугapи ли ќe нe пишeтe мaмy ви иб*м пpeдавничко и одpoдено!

На лидерот на Левица и пратник во македонското Собрание му пукна филмот откако реномираниот бриселски „Политико“ објави дека е постигнат компромис помеѓу Македонија и Бугарија по однос на идентитетските прашања. Според бриселскиот медиум, Бугарија ќе треба да признае постоење на македонски јазик и идентитет, а за возврат Македонија ќе треба да прифати дека идентитетот и јазикот македонски потекнуваат од бугарскиот.

И Бугари ли ќе не пишете бе за тој ваш ДАТУМ, маму ви ибам предавничко и одродено, пишува Апасиев на Твитер.

 

Author: P E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *