Ајхан Кавадар од Турција: Македонија е мојата причина за живеење, никогаш северна, секогаш и само Македонија (ФОТО)

Ајхан Кавадар по потекло од Тиквешијата, живее во Ајдин во Турција, а на својот профил на социјалната мрежа Фејсбук објави патриотска порака за Македонија, која може да им послужи за пример на многу Македонци во земјава, за тоа како на вистински начин се сака нашата татковина.

Пораката на Кавадар ви ја пренесуваме во целост:

Македонија е пред сè
Македонија е пред сите
Македонија е моја љубов
Македонија е моја земја
Македонија е моја борба
Македонија е моја татковина
Македонија мојата причина за живеење
никогаш северна Македонија
секогаш и само Македонија.

Фејсбук објава на Ајхан КАВАДАР

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *