Бездомник ја запрел и прашал колку е часот: Набрзо, нејзиниот одговорил и го променил животот

Ја погледнал во очи и имала чувство дека не е се вообичаено.

Ејми Абрахамсон од Велика Британија пред 10 години шетала во парк кога забележала еден бездомник како лежи потпран на дрво.

Седнала на блиската клупа. Се погледнале, а тој ја прашал колку е часот. Кога му одговорила, направил неколку спонтани шеги, што ја развеселило, иако веќе се заминувала да замине.

Во емисијата “This morning” Ејми признала дека уште од првото, незадолжително прашање знаела дека постојат некакви вибрации во воздухот.

“Погледнав директно во тие прекрасни, кафеави очи во кои имаше убавина и топлина. Знаев дека нешто се случува помеѓу нас, иако седеше на тревата така валкан и со голема брада”.

Десет година подоцна, Ејми и Вик се во брак и имаат прекрасни деца.

“Беше многу убава и зрачеше со самодовеба. Знаев дека морам некако да започнам разговор со неа. Многу ми се допадна. Немав што да изгубам. Пред тоа изненадно станав бездомник. Одев на пат по Европа и останав без пари. Започнав да ја пијам. Дојдов до местото во кое не знаев што понатаму. Така со денови седев во паркот и размислував како ми се случи ова да немам ништо во животот. Ејми некако дојде во вистински момент”, признава Вик објаснувајќи зошто двајцата веруваат во љубов на прв поглед.

Забележувајќи дека постои хемија, Вик самоуверени и рекол на Ејми да се “нацрта” на истата клупа пет дена подоцна и само заминал пред неа, со блага насмевка на лицето. Ејми била збунета, но сепак дошла.

Неколку дена подоцна, тој заминал во Виена, но размениле телефонски броеви. Ејми била убедена дека Вик повеќе нема да се јави, но тој се сетил на неа. Запловиле во чудна романса во текот на која Вик застанал на нозе со голема помош на Ејми.

После некое време се вериле кога тој нашол добра работа, а потоа пристигнал и бракот, па и близначиња.

“Ништо од нив не криевме, се им кажавме што бев кога се запознавме. Не верувам дека го разбираат социјалниот аспект на мојата тогашна состојба, но тие се запознаени со целата наша приказна”, изјавил Вик.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *