„Варам 3 кг кромид во 250 мл вода и не знам што е тоа висок крвен притисок и холестерол!“

За да го решите проблемот со високиот крвен притисок и лошиот холестерол, неопходно е да ја регулирате исхраната, а во народната медицина се препорачува и консумирањето на овој природен лек кој дава ефикасни резултати по само неколку недели!

Домашен лек со кромид против висок крвен притисок и лош холестерол:

Потребни состојки
3 кг кромид
250 мл вода

Начин на подготовка и употреба:
Поделете го кромидот на речиси 10 еднакви делови, а потоа следното утро исчистете го првиот дел и исечете го на мали парчиња. Поставете ги во тенџере и полејте ги со 250 мл преварена вода и притоа варете го кромидот 10 минути. Кренете го садот од оганот и прецедете ја течноста.

Исфрлете го кромидот и поделете ја добиената течност на 3 делови, кои е потребно да ги пиете 3 пати на ден, 30 минути пред вашиот оброк. Практикувајте го третманот 10 дена, без да го прекинувате, а потоа може да го повторите по 6 месеци.

Author: P E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *