Главата ја ставив во корпа за отпадоци за да почувствувам нешто: Хју Грант го сподели лошото искуство со коронавирусот

Англискиот актер Хју Грант (60) бил заразен со вирусот корона во првото тримесечјие од оваа година, а сега реши да раскаже како се чувствувал во тој момент.

Имено, актерот беше позитивен на почетокот на пандемијата, а сега рече какви биле сите негови симптоми во тоа време.

Некои биле невообичаени, додека други беа предупредени од лекарите.

Првиот симптом што го забележа е прекумерно потење, па додаде:

– Наскоро после тоа, се чувствував како очите да ми се три броја поголеми. Подоцна, почнав да дишам тешко, како да седеше голем човек на моите гради – вели актерот.

Потоа го изгубил сетилото за мирис, што било многу чудно искуство за него.

– Мирисав секој цвет, ѕиркав во корпа за отпадоци … Сакав да го помирисам секој странец што ќе помине покрај мене. Кога се вратив дома тој ден, го испрскав парфемот на мојата сопруга на лицето и не чувствував ништо – додаде тој.

Неговата сопруга Ана Еберстејн исто така се разболе од вирусот корона и таа ги имаше скоро истите симптоми како и нејзиниот сопруг. За среќа, двојката успешно се опорави, а минатиот месец беа на одмор во Венеција.

Author: P E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *