Големината на рацете точно го открива вашиот карактер, еве како да проверите

Луѓето кои имаат мали раце се склони кон ризици. Великодушни сте и авантуристички расположени. Вашите приватни односи се често драматично. Имате прагматичен став, размислувате логички и обожавате да решавате проблеми веднаш и директно.

Доколку имате големи раце веројатно сте перфекционист. Голема количина од својата енергија ја посветувате на деталите. Тоа понекогаш може да резултира со доцнење, поготово на работа. Иначе сте многу ефикасен работник на кој сите можат да се потрпат.

Луѓето со големи раце се нешто почувствителни од другите. Тие се импулсивни и често знаат претерано да реагираат. Многу ги цените другите луѓе, а често себе си се запоставувате.

Обликот на дланките исто така е многу важен

Доколку вашите раце имаат четвороаголен облик, се верува дека вие сте практични и логични. Вие сте добар математичар и обожавате проблемите да ги решавате по логички пат, додека често знаете да не ја послушате сопствената интуиција.

Доколку вашите раце имаат триаголен облик, вие сте личност која брзо ги решава своите проблеми. Се верува дека вие сте интуитивна личност и го слушате својот внатрешен глас, кој навистина ретко може да ве излаже.

Доколку вашите раце се долги и во облик на четвороаголник, вие сте чувствителни и склони на авантури. Долгите прсти означуваат љубопитна личност, додека кратките прсти ги откриваат одличните лидери.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *