Дали знаете што значи името Александар? Сите треба да имаме по еден во нашиот живот

Името Александар води грчко потекло, а е составено од два дела, брани и заштитува, а името означува маж кој е заштитник на својата фамилија.

Се верува дека луѓето кои го носат ова име се исклучително заштитинички настроени, и се би дале за да ги заштитат своите сакани.

Уште една прекрасна причина да ги имаме во нашиот живот.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *