Додека во Македонија е зима и ладно, во оваа Европска држава е лето и луѓето одат на море (ФОТО)

Додека поголемиот дел од Европа е завиена во ниски температури и ретко кога луѓето имаат можност да го видат и уживаат сонцето, во оваа држава се е поинаку.

Додека кај нас е зима, кај нив е 20 степени и луѓето во февруари заминуваат на плажа во бикини. Звучи доволно привлечно зарем не?

Додека поголемиот дел од Европа се бори со ниските температури, туристите во Аланија, познатата турска туристичка дестинација, се капат во морето.

Сончевото време го искористија многу жители кои на плажа одлучија да се шетаат, пливаат, или едноставно да си играат во песокот.

Овие денови, на ова прекрасно место, температурата изнесува околу 20 степени целзиусови.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *