Докторите немаат одговор: Женава не смее да погледне убав маж во очи, бидејќи и се случува ОВА

Има неверојатен, но реален проблем.

Кристи Браун (32) од британскиот град Нортвич веќе неколку години боледува од катаплексија.

Докторите никогаш досега не утврдило што довело до оваа состојба да при секоја емотивна реакција кон спротивниот пол Кристи има проблеми со мускулите во телото, кој започнуваат да се грчат.

Кристи за прв пат забележала дека боледува од катаплексија кога во ноќен клуб започнала момче кое физички многу и се допаднало.

“Бев вкопана во место, не можев да ги поместам рацете и нозете. Мислев дека имам трема пред него, дури помислив дека тоа е некое предор.га.зм.ич.но чувство кое досега не сум го искусила, но не. Тоа беше почеток на болест”, изјавила Кристи.

После неколку прегледи кај различни доктори, како и подоцнежни анализи, утврдено е дека навистина се работи за катаплексија.

“Иако немаат вистински одговор за мојата состојба во смисла на понатамошно лечење, и самата сфатив дека е најдобро да избегнувам директен контакт со очите со мажи. Од детство имав симпатии и обожавав средби со мажи, обожавав да се заљубувам и да чувствувам страст, но сега сум принудена да се контролирам. Од друга страна, тоа не ми паѓа повеќе тешко бидејќи сум мажена и сум мајка”, вели Кристи.

Додава и дека имала многу непријатни искуства во секојдневниот живот досега.

“Многу пати доживував вистински бламови. Еднаш нозете толку ми се тресеа во продавница кога сретнав прекрасен маж што морав да седнам на подот, па работници ми пријдоа да прашаат дали сум добро. Сега се смирив но до скоро имав минимум пет катаплексични напади дневно. Кога бев млада имав по 50. Беше ужасно. Сега е подобро бидејќи и поради карантинот не излегувам од дома”, истакнува мајката на двајца синови, Рајан и Џои.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *