Жена (51) ја роди сопствената внука: Докторите на пораѓајот останале без зборови, ова се гледа само еднаш

Несекојдневен настан од болница.

Дваесетидеветгодишната Американка Брајана Локвуд доживеала дури три абортуси откако е во брак со сопругот Метју.

После треиот пат, и се скршило срцето и решила повеќе да не се обидува да забремени. Меѓутоа, тогаш нејзината мајка Џули Лоувинг (51), жена со современи сфаќања помислила зошто таа не би и помогнала.

После два сериозни разговори со ќерката и нејзиниот сопруг, Џули била сигурна дека може да го направи она што и го ветила – да и роди дете.

“Гинекологот ни рече дека поради карактеристична матка, јајцеводот и се друго што ги опкружува плодот во мене не може да се развие и никогаш нема да може. За разлиак од матката на мојата мајка. Во почетокот бев скептична дека ќе може да избутка низ бременоста на оваа возраст”, изјавила Брајана.

Џули започнала со хормонална терапија бидејќи и во 51. година и понатаму маратонец, била во физички импресивна форма. Бременоста поминала фантастично, иако докторите имале голем страв.

Вториот ден од ноември оваа година на свет со царски рез дојде едно прекрасно девојче.

“Докторите признаа дека пред самиот пораѓај се тресе од страв. Кога ја изјавија од матката, занемеа колку била здрава и прекрасна. Ќерката ме прегрна и рече дека сум најхрабата жена на светот, додека синот допатува поради пораѓајот и само ме гледаше воодушевено”, изјавила Џули Ловуинг која така до крајот на животот на внуката ќе може да и раскажува дека на иниректен начин и е мајка.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *