Заштитник на фамилијата: Оваа икона треба сите да ја имаат во својот дом

Заштитник на фамилијата: Оваа икона треба сите да ја имаат во својот дом…

Колку пати во животот сте се нашле во неизлезна ситуација, во која единствената светла точка во тој момент, бил Господ Бог?

Животот по некогаш така ги вкрстува патиштата, и никој не може да ни помогне освен Господ Бог. Кога некого изненадно ќе го совлада бол*ст, тогаш посебно се моли на Бога за помош и дознава колку е важно здравјето, но и колкава е моќта на молитвата.

Ако сакате да го започнете процесот на лечење од сите бол*сти, треба прво да одите до најблиската црква и да ставите свеќа на иконата која прва ќе ја видите. На тој начин Господ ни дава до знаење каде да го започнеме нашето лекување. Постојат многу силни икони и светци кои им помагаат на болн*те побрзо да се опорават и да оздр*ват, а една е онаа на Божјата Мајка. Затоа, ви предлагаме иконите на тие светци секогаш да бидат во вашиот дом и така тие ќе ви помогнат да зајакнете, и физички и психички.

Иконата на Божјата Мајка

Луѓето велат дека оваа икона л*чи од многу бол*сти, а се верува дека прв иконограф кој ја насликал е самиот Лука и дека таа поради тоа има голема моќ за леч*ње на луѓето. Иконата ја прикажува Мајката Божја и Исус Христос, каде јасно може да се види како таа го сака и се грижи за него, како што ги сака и се грижи за сите оние луѓе кои ќе и се обратат за помош. Најголема моќ има вистинската и искрена молитва. Научниците докажаа дека верникот кој е целосно вдлабочен во молитва ја искучува мозочната кора, а тоа означува потполна сигурност и отсуство на стрес.

– Молитвата е силен лек и не само што ги регулира сите процеси во човечкиот организам, туку и ја обновува внатрешната стуктура на свеста – тврди Валери Слезин, директор на Лабораторијата за невропсихофизиологија на Институтот за истражување и развој на психоневрологија во Санкт Петербург.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *