За прв пат од 1949. година, Кралицата Елизабета и принцот Филип мора да го направат ова

Кралицата веќе порано најави и дека нема да присуствува на Божиќната миса, но верува дека а тоа ќе послужи капелата во дворецот Виндсор.

Британските медиуми овие денови јавуваат дека најстарите членови на британското кралско семејство, кралицата Елизабета и нејзиниот сопруг принцот Филип, Божиќ ќе го дочекаат сами. За прв пат уште од 1949. година овој ден ќе го дочекаат без никој од своите потомци или било какви празнични церемонии. На тоа се одлучиле поради моменталните епидемиолошки ситуации во Британија.

Британците во нов локдаун тргнаа кон крајот на ноември, а требаше да прекине на 2. декември и очекуваат дека за Божиќ дружењата нема да бидат забранети, но кралицата и принцот Филип сеедно не сакаат да ризикуваат.

Последниот пат кога се случило тие сами да слават Божиќ било во далечната 1949. година кога биле сами на Малта. Елизабета тогаш го оставила едногодишниот Чарлс во Велика Британија и отпатувала со сопругот на Малта, кој тогаш служел во морнарицата.

Кралицата веќе порано најави и дека нема да присуствува на Божиќната миса, но верува дека за тоа ќе послужи капелата во дворецот Виндсор.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *