Исповед на 25 годишна девојка од Скопје: Како во последниве месеци заработив повеќе од 20.000 евра

За време на летото ширум светот поради зголемниот обем на работа студенти, средношколци работат во познатите туристиччки места и голем дел од нив обезбедуваат финансиски средства за нивното школување. Поради новата ситуација годинава таа пракса беше со намален интензитет сепак имаше и такви случаеви, еве едно сведоштво:

„Заедно со моите две колешки од факултет пред дa почне кризaтa отидовме зa Миконос студентки од Македонија да работат на најпознатиот грчки остров.

Младата девојка ни пристапи на фејсбук со комплименти за тоа колку сне убави и ни понуди работа како хостеси и промотерки во познатите елитни клубови на Миконос.

По пристапот на фејсбук, девојката ни договри интервју со менаџерот на клубот каде што работевме.

За два дена девојката ни договори интерјву, тој дојде со авион во Скопје и во едно елитно место во периферијата на градот имавме вечера-интервју каде што тој ни остави одличен впечаток за работното место.

Почнавме со работа, работевме како промотерки на елитниот клуб преку ден, а навечер бевме хостеси и ги сместувавме гостите.

Работата не беше тешка, беше забавна и имавме време за одмор и секако навечер одлична забава со големи музички ѕвезди кои гостуваа во клубот. Заработувавме добро, скоро сите пари ни остануваа бидејќи трошоците ни беа покриени.

Една вечер, доцна беше веќе почнуваше да се разденува, гркот ме запраша дали би работела и 4-та смена… го запрашав што значи тоа?

Тој ми објасни дека ако сакам може да отидеме со неговите пријатели на утринско едрење со нивната јахта која е во близина, нормално со повеќе луѓе да се забавуваме. Јас во еуфорија и со испиени неколку коктели прифатив. Отидовме, и вистина поминавме прекрасно. Имаше многу добри луѓе на забавата на јахта која продолжи до 5 попладне другиот ден.

Се вративме назад и отидов да одмарам во вилата. Вечерта околу два по полноќ кога се сретнав во гркот после краток разговор ми даде 400 евра за тоа што сум присуствувала на забавата?! Го запрашав зошто?!

Тој ми кажа дека неговите пријатели биле многу богати и дарежливи луѓе кои сакаат да се забавуваат и имаат огромен респект кон жените кои се дружат со нив и сакаат да ги прават среќни. Тaкa секојa вечер зa време нa кризaтa зaрaботивме нaд 20 илјaди еврa.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *