Каракачанов вели дека Македонија има иднина во Европската Унија само доколку се спои со Албанија или Бугарија

Според бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана Красимир Каракачанов, Македонија во иднина има две алтернативи.

Според Каракачанов, двете алтернативи на Македонија се спојување кон Албанија или кон Бугарија, тој додава дека Македонија би била дел од Европската Унија само доколку стане албанска провинција или пак се приклучи кон Бугарија.

“Има иднина, јас сум зборувал со повеќе скопски политичари и им кажувам дека имаат две алтернативи, едната е за 20 години да се приклучат кон Албанија и да станат албанска провинција, а другата е европска интеграција норално во рамките на една бугарска држава”, вели тој.

Погледнете го видеото во продолжение:

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *