Коронавирусот стаса и во Кралското семејство, принцот Вилијам имал тешки симптоми на вирусот : Се борев со тешко дишење

Британските медиуми објавија дека принцот Вилијам бил заразен со ковид-19 уште во април, во истиот период со неговиот татко, принцот Чарлс.

Сигурни извори од Кенсингтонската палата за лондонскиот дневен весник „Сан“ изјавија дека принцот Вилијам, вториот по ред наследници на британското кралско семејство по неговиот татко принцот Чарлс, не сака да открие дека е заразен за да не ја вознемирува јавноста во неговата земја.

– Се случуваа важни работи и затоа не сакав да ја вознемирувам јавноста – наводно изјавил принцот Вилијам.

За принцот Вилијам се грижел тим на лекари од кралското семејство, а тој беше изолиран во семејната куќа во Анамер Хил, Норфолк.

– Тој имаше прилично тешка форма на Kовид-19. Во еден момент се бореше со отежнато дишење и сите околу него беа многу загрижени. Откако ја посети болницата и беше позитивно тестиран, Вилијам сакаше да продолжи со својата работа како порано, па работеше цело време од изолација – изјави извор близок до кралското семејство.

Author: P E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *