Млада жена спаси давеник во поплавите во Загреб: “Мамо, не се грижи, штотуку спасив давеник”

“Мамо, не се грижи штотуку спасив давеник.”

Ова е пораката која што младата загрепчанка и ја прати на својата мајка, доцна во ноќта. Се со цел да не ја растревожи од новинарскте прилози кој што сведочеа за нејзината храброст.

Во неверемто што го зафати синоќа Загреб, маж седеше заглавен во својот автомобил под навозникот. Автомобилот се полнеше со вода но тој не беше во состојба да ја отвори вратата. Сведоците велат дека на помош се одповикала млада девојка која што рипнала во надојдената вода каде што бил закотвен автомобилот, ја отворила вратата, го извлекла давеникот а потоа ја извлекла и неговата протеза која што била заглавена.

Слушнав жена како вика – Излези, излези! Но немаше одговор сите стоеа и чекаа немо нешто да се случи. Јас го врзав кчето за ограда , ги соблеков патките и рипнав во каливата вода во надвозникот Мирмарск. Се се заврши добро, давеникот мина без последици и си огромна благодарност до несебичната спасителка.

Author: A S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *