Најпопуларното име за бебиња во Англија е она кое го обожаваат МАКЕДОНЦИТЕ: Дали ви се допаѓа?

Ова машко име е прилично популарно и во Македонија.

Многу родители сакаат да изберат што поуникатно име за своето дете, па често се водат од актуелните трендови. Доколку и вие спѓте во оваа група, тогаш сигурно пописот на најакутелни имиња во Велика Британија ќе ви биде од корист.

Републичкиот завод за статистика на Велика Британија ги прегледа матичните книги на родени за да ги забележи најпопуларните имиња кои родителите им ги давале на децата во 2019 година.

На основа на овие податоци, заводот објавил традиционална листа на најпопуларни имиња за момчиња и девојчиња во Англија и Велс.
Рангирањето ги зема во предвид сите имиња кои родителите им ги давале на новородените бебиња.

Извештајот утврдил дека најпопуларно име во Велика Британија во 2019. година бил Оливер за момчиња, кое е прилично популарно во Македонија.

За женските бебиња пак, најпопуларно име било Оливија, но во топ листата се најдоа и имињата Мила, Миа, Софија и Сара, кои се прилично популарни и во Македонија.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *