Некој направил урнебесно смешна мапа, можете ли да погодите што е во прашање?

На социјалната мрежа Редит неодамна се појавила урнебесна мапа на Европа на која се гледа колку истокот и западот се разликуваат по прашање на едноставни работи.

Картата, имено ги покажува земјите во кои луѓето ги соблекуваат чевлите кога се во туѓа куќа. И обратно, земји во кои воглавно не е традиција тоа да се прави.

Зелената боја ги означува земјите во кои наводно, поголемиот дел од луѓето бараат гостите да ги соблечат чевлите. Со црвена боја се означени земјите во кои воглавно тоа не се бара од гостите.

Не знаеме колку е точна, но дефинитивно има смисла.

Погледнете ја фотографијата во продолжение и дознајте за што всушност се работи:

Tradition of taking shoes on or off when visiting someone in Europe. from MapPorn

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *