Никако не ја купувајте оваа риба бидејќи го нарушува вашето здравје: Во неа вбризгуваат се и сешто, и може да предизвика рак

Многу намирници се генетски модифицирани и како такви предизвикуваат канцерогени заболувања.

Нагласуваме дека е итекако важно што внесувате во вашиот организам и затоа водете сметка кои намирници ги купувате.

Многу намирници се генетски модифицирани и како такви предизвикуваат канцерогени заболувања кај луѓето.

Затоа, купувајте овошје и зеленчук со природна големина и оние кои нормално изгледаат, бидејќи ГМО производите се обично поголеми, поубави, но и вештачки. Сојата е често генетски модифицирана.

Купувајте производи кои одговараат на годишниот период бидејќи не е нормално да некое овошје и зеленчук се достапни и во зима и во лето. Освен растителните производи, внимавајте и какво месо купувате.

Купувајте го она кое е хрането со природни материи. Тоа го велиме бидејќи многу производители на животните им даваат хормони за тие да бидат поголеми или им внесуваат одредени гени.

Тоа може да биде навистина штетно за луѓето. Не е ниту чудо зошто толку луѓе заболуваат од разни болести. Купувајте природни производи.

Овде ќе ви го свртиме вниманието и на риба која сигурно често ја купувате. Се работи за Пангасиус. оваа риба се продава ширум Европа, но треба да знаете дека нејзиното природно живеалиште е Виетнам, и тоа реката Меконг.

Таа река е исклучително загадена, а на оваа риба и вбризгуваат одредени хормони за да биде поголема. Не е скапа, што дополнително ги привлекува купувачите.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *