Ова растение може да убие 98% од канцерогените клетки за 16 часа (рецепт)

“Генерално, резултатите од истражувањето покажуваат дека пелинот го контролира репродуктивниот раст на клетките на ракот”, заклучуваат авторите на истражувањето, експерти од Универзитетот во Калифорнија.

Артемисин, “Artemisia Annua” или едноставно пелин. Неодамна е откриено дека допринесуваат до уништувањето на 98% од клетките на ракот и тоа за само 16 часа.

Доколку користите само пелин, тоа ќе го намали развојот на клетки на ракот во белите дробови за 28%, но ако оваа билка ја комбинирате со железо, таа во целост ќе ги отстрани заболените клетки.

Експериментот докажува дека пелинот нема негативно влијание на здравите клетки на белите дробови. Во минатото пелинот е користен како моќно средство за лечење маларија, но сега е научно докажано дека ова растение е фикасно и во борбата против рак.

Кога во текот на експериментот научниците на пелинот му додале железо, а потоа со тој лек третирале рак на белите дробови, откриено е дека пелинот ги уништил заболените клетки, додека здравите клетки ги оставил недопрени.

“Генерално, резултатите од истражувањето покажува дека пелинот го контролира репродуктивниот раст на клетките на ракот”, заклучуваат авторите на истражувањето, експерти од Универзитетот во Калифорнија.

Веќе неколку илјади години во Кина, тинктура од пелин се користи за лечење на рак и маларија. Сега научниците велат дека тајната на ова растение е во богаството на железо и други елементи од кои ракот се плаши.

Но, народната медицина веќе со векови користи пелин:

Маст од пелин: потребно е 10 грама екстракт од пелин: 100 грама растително масло или свинска маст.

Прав од пелин: тревата треба да се сомеле во прав и да се зема пола лажичка 5 до 6 пати дневно после оброк, постепено намалувајќи го бројот на дози на три пати дневно, во текот на една недела. Правот од пелин е поефикасен од чајот од пелин.

Сок од пелин: кога пелинот цвета, од цветовите и листовите да се исцеди 1 лажица сок, да се помеша со мед и да се зема 3 пати дневно пред јадење.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *