Полковник Костадинов: “Ќе дојде ден кога Бугарите ќе пеат ‘Од Черно Море до Охрид и од Дунав до Егеј, един народ живее”

“Ќе дојде ден кога Бугарите ќе пеат ‘Од Черно Море до Охрид и од Дунав до Егеј, един народ живее'”, вели бугарскиот полковник Јордан Костадинов.

Полковникот Јордан Костадинов е пензиониран професор на бугарската Воена академија. Тој во интервју на бугарската ТВ Онер, во емисијата “Операција историја” зборуваа со “многу жар и емоции” за “бугарскиот карактер на Македонија и уништувањето на бугарски артефакти” од ВСВ во Република Македонија.

Со истата “жар” се надева дека “Ќе дојде ден кога Бугарите ќе пеат ‘Од Черно Море до Охрид и од Дунав до Егеј, един народ живее'”.

Погледнете ја целата емисија:

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *