Поради пандемијата : Оваа Нова Година Дедо Мразовците наместо дечиња , ќе држат лаптопи во скут

Во клупите во едно училиште во Лондон седнаа необични ученици – Дедо Мразовци кои поминуваат низ техничка обука за видео разговори со дечињата, бидејќи оваа година нема да може да ги видат лично.

Новото нормално, за жал, изгледа вака – со лаптопи во скут, наместо дечиња кои го чекаат своето пакетче:

Во Канада една фирма дури нуди да заработите 25 долари од ден, доколку сакате да бидете виртуелен Дедо Мраз.

 

Други предвидувања и проекции пак, кои се малку пооптимистични, веруваат дека дечињата ќе може да го видат Дедо Мраз оваа година во живо, но без контакт. Односно, Дедо Мраз ќе биде сокриен позади плексиглас.

 

 

Author: P E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *