Поучна приказна: Невестата која ја избркала својата свекрва од сопствената свадба

Животот може да не научи на важните лекции на засрамувачки начин, а токму тоа се случило и со една невеста, која ја избркала сопствената свекрва од својата свадба.

На невестата не и се допаѓало тоа што мајката на младоженецот постојано седела на нивната маса. Младиот маж посветувал многу внимание на неговата мајка, затоа невестата се чувствувала изоставена и несреќна. Во еден момент таа му кажала дека сака неговата мајка да ја напушти нивната свадба.

Младоженецот не кажал ништо, станал и отишол на сцената, каде свирела музичката група. Тој го земал микрофонот и го кажал следното: Кој сака да ја купи мајка ми? Ја продавам, бидејќи категорично мојата невеста не ја сака.

Одеднаш настанал непријатен молк во целиот ресторант. Младоженецот се приближил до неговата мајка и кажал: Дури никој да не те сака, јас секогаш ќе те сакам, мамо! Ја прегрнал мајката и заминале од ресторантот.

После неколку денови, некој тропнал на неговата врата. Тоа бил еден од гостите на свадбата. Тој признал, дека бил свидетел на неговиот говор во ресторантот.

Заедно со себеси мажот водел млада и убава девојка, за да ја запознае со несреќниот младоженец. Знаете ли – кажал човекот. Ако вие сте способни така да се грижите за вашата мајка, значи можам да ви ја доверам и мојата ќерка.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *