Претседателот Путин предвиде кој ќе владее со светот во наредните години

Новонастанатата ситуација со сигурност е пресвртница во модерниот свет, но кој на крај ќе излезе како победник во битката во која сите изгубија по нешто свое?

Претседателот на Русија, Владимир Путин изјави дека во полн ек е глобалната трка за технологии и наука во целот свет, и оној кој ќе биде прв, тој ќе владее со светот.

“Гледаме дека глобалното натпреварување за технологии и наука во целиот свет забрзано расте. Целосно е јасно да оној кој ќе биде прв, ќе го обработува понатамошниот развој на целото човештво”, изјави Путин на Советот за наука и образование.

Претседателот нагласил дека научниот и технолошкиот суверенитет е прашањето за денешницата и иднината на Русија. Русија поседува се за да биде помеѓу лидерите во сферата на науката, додаде шефот на Руската држава, Владимир Владимирович Путин.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *