ПЦР тестовите не се точни во 97% од случаевите

ПЦР тестовите знаат да бидат лажно позитивни дури 97% проценти- важна првна пресуда од Португалија.

Патувањето на 4 ца, германски туристи стана вистински пекол одкога еден од нив доби позитивен ПЦР тест, властите во Португалија им одредија карантин. Но оваа пресуда се смета за незаконска одкога се докажа дека дури 97% проценти од ПЦР тестовите не се подобни.

Едноставно кажано постојат многу непознати факти во врска со ПЦР тестовите. Португалските судии ја земале во обзир студијата на Оксфорд акдемик искуство на повеќе светски вирулози, која вели:

“На прагот од 35 тиот циклус или повеќе од тоа, доколку некој се тестира позитивно на ковид, шансите таа личност да биде заразена се помалку 3 % , а веројатноста да добие на лажно позитивен резултат се 97% или повеќе.”

Ова не е прв предизвик за веродостојноста на ПЦР тестовите. Многумина од луѓето треба да знаат, дека бројот на циклуси е одговорен за експоненцијалното зголемување на количеството на вируната ДНК во примерокот. Така што во повеќето светски лаборатории изнесува 35-40 циклуси. Стручњаците велат дека 35 циклуис се премногу, треба да се воспостави протокол од 25 до 35 циклуси.

Пресудата е донесена на 34 страници, со назнака дека нема моментални точни научни докази за веродостојноста на ПЦР тестот, така што прсудата за карантин на туристите е илегална и осободителна.

Author: A S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *