Рајската убавина на Македонија низ објективот на Дуле Дамјановски – места кои мора да ги посетите

– Речиси целиот живот се занимавам со фотографија, а особено во последниве години посериозно. Сите локации низ Македонија ми се убави, само да е во природа, а ако би морал да одвојам како најомилени локации тоа би биле водопадот на Бабуна и Зович.

Фотографијата ми е хоби и ме исполнува, а нашата држава дефинитивно има што да понуди – вели Дуле Дамјановски и додава дека од водопади до езера и манастири, Македонија навистина има убавини што ја полнат душата.

ПЕТОЧКО ВОДИЧЕ, БЕЛОВИШТЕ

СВЕТИ ЛЕОНТИЈ, ВОДОЧА

СВ.БОГОРОДИЦА ЕЛЕУСА, ВЕЉУСА

ГАБРОВСКИ ВОДОПАД

ДУФСКИ ВОДОПАД

КОЛЕШИНСКИ ВОДОПАД

ПОГЛЕД ОД ГАЛИЧИЦА КОН ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ЗАЛЕЗ НА МАРКОВИ КУЛИ И ПРИЛЕПСКО ПОЛЕ

МАРКОВИ КУЛИ

КУКЛИЦА

ВОДОПАД КАЈ ЕЗЕРО ГРАДЧЕ

ПОНИКВА

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *