Руски народен лек со кој ќе ги отстраните сите болки за помалку од две минути

Маслото од магнезиум одамна се користи како препарат кој лечи болка во коските или мускулите.

Болките во мускулите и зглобовите можат да се јават хронично, како последица на претходни повреди во време на нагло заладување и ниски температури. За овој вид на болки и проблеми, решение се природни препарати кои ќе ги излечат воспалителните процеси во мускулите и болката во коските.

Магнезиумот е минерал кој е вклучен во преку 300 хемиски реакции во организмот, што значи дека е неопходно секојдневно да го внесуваме во својот организам.

Во традиционалната медицина овие здравствени тегови одамна се решаваат со магнезиумов лосион, односно масло од магнезиум.

Магнезиумот е минерал кој ги опушта нервите и мускулите, па се препорачува кај грчеви во нозете. Бидејќи срцето е мускул, магнезиумот влијае и на него и може да допринесе до зајакнување на горниот и долниот притисок. Намалувањето на нивото на холестерол допринесува до намалување на оштетувањата на ѕидовите на крвните садови.

Магнезим хлорид е минерален состав кој се добивање со испарување на морска вода.

Опуштено делува на мозокот, односно доприенсува до полесно функционирање. Магнезиумот се препорачува на луѓе кои се склони кон создавање на песок и камења во бубрезите, но и оние кои имаат проблеми со опстипација. Еден од факторите кои значајно доприенсува до одржување на адекавтаната ПеХа вредност во организмот.

Поради неправилна исхрана, брза храна и изостанок на свежи намирници во обраоците, луѓето ќесто не внесуваат магнезиум во доволни количини преку храната. Ова понатаму се однесува на работата на внатрешните органи и најпрво може да се забележи низ болка во коските и мускулите, а неговиот недостаток ќе има сериозни последици.

Раствор на магнезиум хлорид

Директното земање на раствор на магнезиум хлорид во вода претставува најдобар облик за внес на магнезиум. Магнезиумот хлорид може да се користи на два начини, орално или преку кожата. Другиот начин е најефикасен и има неколку предности.

Напитокот од магнезиум хлорид, како и маслото можете да ги направите и самите вие во својата кујна.

Магнезиум хлорид е минерален состав кој се добива со испарување на орска вода. Достапен е во гранули или листови о кои може да се прави одвар за орално земање, а од него се прави и магнезиумово масло и може да се користи и за купки.

Кога директно се нанесува на кожата, магензиум хлорид моментално се апсорбира во ткивата и значително го зголемува нивото на магнезиум во организмот. Имајќи во предвид дека магнезиумот притоа не поминува низ системот за варење, нема ризик од непријатно лакстативно влијаение. Нанесувањето на масло од магнезиум хлорид на кожата се покажало како одличен начин да се надополнат залихите на магнезиум кај спортистите кои се изложениу на големи физички напори.

Како се нанесува на кожата

Магнезиумовото масло е најодбро да се нанесе на чиста кожа после туширање. Потребно е нежно да го измасирате маслото и да го оставите да се апсорбира во траење од околу половина час.

За спортските напори потребно е на маслото од магнезиум да му додадете неколку капки етерично масло од четинар и да се намачка на кожата на стапалата и нозете, доколку сте изложени на поголеми спортски напори.

Маслото од магнезиумот може да се користи и за масажата на телото. Освен што така ќе го зголемите нивото на магнезиум, самата масата ќе доприенсе до опуштање на мускулите во целото тело.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *