Сандра месец дена не можела да спие поради своите соседи, па одлучила да им го промени животот

Морала некако да ги натера да бидат тивки.

Американката Сандра Грајмс (26) од Њујорк опишала неодамна на Фејсбук што и се случило во текот на карантинот и како го добила најголемиот проблем во својот стан.

Девојката се пожалила дека престанала да излегува и да се дружи со луѓе бидејќи организмот поради двете операции и е чувствителен на вируси и не смеела да ризикува.

“Некако се снајдов, со лаптоп, видео повици и Нетфликс. Сепак, најголем проблем ми претставуваше парот соседи покрај мене кој секоја вечер долго водеше љубов. Притоа, како тоа да го прават животни, а не луѓе. Таа рика, вриска. Не бев осамена во размислувањето. Уште една постара соседка која живее сама на спратот реодвно ги слушала и еднаш ги предупредила, но тие не се смириле”, пишува Сандра.

После месец дена, на Сандра и станало тешко. Поради недостаток на социјален живот и нетпрение да почне процесот на ваkцинација, и се смачило.

“Наместо да легнувам околу полноќ, успеав да заспијам дури после 3 наутро. Од нив не можев да функционирам. Бидејќи се океј луѓе, пристоен пар, малку постари од мене, решив тоа да го свртам на шега. Им заѕвонив на врата во 1 наутро на врата во баде-мантил. Ми отвори жена и прашав дали може да ме примат. Беше изненадена, целосно збунета. Потоа излезе и нејзиниот сопруг, па започнав да се смеам. Морав некако да тргнам. Нападот е најдобра одбрана. После влегов кај нив на пијалок, се шегувавме до 4 наутро. Дури и се здруживме”, пишува Сандра.

“Не беа свесни каква бучава прават. Се договоривме три пати да им тропнам на радијаторот ако претераат. И навистина, во текот на зимата значајно се намали бучавата, иако тие и понатаму се сакаат. Барем можам нормално да спијам, а наскоро ваљда и оваа епидемија ќе заврши, па ќе биде полесно”, заклучила Сандра.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *