„Скопје е убаво, ама Бекирлија не ја дава за Скопје“ : Сузана Турунџиева и Атиџе прошетаа заедно во Скопје

Медената Атуџе Муратова од Бекирлија, хероината на македонскиот документарен филм „Медена земја“ дојде  на прошетка во Скопје, каде заедно со водителката и пејачка Сузана Турунџиева направија една боиколка низ градот, а и запејаа заедно.

Тие својата дружба ја овековечија со фотографии и снимки кои Сузана ги сподели на социјалните мрежи.

„Скопје е убаво, ама Бекирлија не ја дава за Скопје“, напиша водителката во опис на фотографиите направени во центарот на градот.

Па, така и Сузе и Атиџе заминаа во градските трговски центри и уживаа во она што можеби многумина жени ги релаксира – шопинг.

Секако, и кога станува збор за Турунџеива и Муратова, не може да помине без песна и музика, па запејааа и на туркси.

„Само тој што сонува и верува во себе, има можност многу да научи во животот, иако (за жал)  никогаш не одел во училиште.

Атиџе – една и единственa“, напиша Турунциева на фотографијата направена пред основното училиште „Гоце Делчев“.

 

Author: P E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *