Трамп се подготви за најлошото сценарио и го подготви својот нов потег

Што го очекува Трамп после излегувањето од Белата куќа и какви насоки ќе добие новата администрација на новоизбраниот претседател Џо Бајден?

Трумп ангажирал нови адвокати за одбраната, а тие пак се заблагодарија и изјавија дека им е често што се дел од правниот тим на поранешниот претседател на Соединетите Американски Држави.

Поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп ги откри имињата на новите адвокати кои би требало да го бранат доколку дојде до отповикување во Сенатот.

Адвокатите кои ги ангажирал Трамп се Дејвид Шоен, често гостин-коментатор на бројни ТВ станици и Брус Кастор, поранешен окружен обвинител во Пенсилванија, кој бил под критики поради одлуката да не му наплати на актерот Бил Крозби во случај на зл.оста.вување.

Адвокатите издале соопштение во кои наведуваат дека им е чест што ќе бдиат дел од правниот тим на поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *