Француските лекари со необичен апел: Никако немојте да разговарате на ова место

Тие препорачуваат да се избегнува телефонирање и било какво разговарање во јавниот превоз.

Француските лекари упатија апел до граѓаните да избегнуваат да разговараат во јавен превоз за да се намали ризикот од ширење на вирусот.

-Покрај задолжителното носење на заштитни маски, кога физичката дистанца не е возможна, луѓето би требало да се придржуваат до едно едноставно правило: да се избегнува разговор и телефонирање во јавниот превоз – апелираат француските лекари.

-Не станува збор за обврска, туку за препорака – објаснил францускиот академик Патрик Берш во интервју за BFM TV.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *