Хит! Љубовни совети од 19 век, каков живот имале нашите предци?

Иако сме на емотивно, социјално и во секое дурго ниво далеку од 19 и почетокот на 20 век, интересно е денес да се присетиме на некои заборавени правила за однесување, во овој случај љубовни.

На жените им е советуваме да им покажат на своите мажи дека не се согласуваат на она толку лесно, односно да направат како тоа да изгледаа против своја волја.

Во продолжение прочитајте неколку главни совети за жените за тоа како да бидат секогаш посакувани за своите мажи:

Одбијте го

Доколку мажот не го одбиете, тој секојдневно ќе трча по вас. Затоа, задолжително спротиставете се на тоа.

Пасивнст или како да се избегне бакнеж

Доколку мажот се обиде да ве бакне во уста, свртете ја главата во страна за да ве бакне во образ.

Ме боли главата

Најдоброто е да одглумите главоболка или мигрена час време пред заминување на спиење.

Правете се мр.тви

Доколку дојде до она, најдобро е тоа да се случува во целосен мрак. Добро е да се правите мр.тви бидејќи секое, и најмало движење, може да сугерира дека вие всушност уживате во тоа.

Романтика?

Никако? Во тоа не смее да има романтика, а сопругата смее да се гледа само до колковите.

Задолжително зборувајте

Во текот на она најдобро е да молчите, но можете и да разговарате, но не било што. Најдобро е да зборувате за домапните работи и тоа непрекинато.

Внимавајте каде ве бакнува па избегајте во тоалет

Доколку тој сака да ве бакне, најдобро е да му се извините и да побегнете во тоалетот.

Не дозволувајте му да спие

Спречете го сопругот да после односот мирно да заспие. Приговарајте му, потсетувајте го на се што треба да заврши утредента.

Изгаснете ги светлата

Доколку не можете да го избегнете она, изгасете ги сите светла во просторијата. Овие совети се делеле во 19. век, но ниту во првата половина од 20 век не била многу подобра.

Советите кои ги пронајдовме воглавно се базираат на кокетирање и проаноѓање на вистински сопруг, но ниту тие не се многу подобри.

Сепак, треба да се земе во предвид дека тоа биле други времиња и дека од жените се очекувало поинакво однесување за разлика од денес.

Облекувајте се во својата соба за да оставите впечаток на мистериозност. Бидете подготвена кога вашиот партнер ќе стигне и не дозволувајте да ве чека. Поздравете го со насмевка.

Мажите не обожаваат девојки кои од нив позајмуваат марамчиња и на нив оставаат траги од кармин. Шминкајте се во приватноста, на место каде што никој не ве гледа.

Не зборувајте додека танцувате. Кога мажот танцува, тогаш само сака да танцува.

Не бидете премногу интимни со својот сопатник допирајќи го јавно. Секое отворено покажување на наклност се смета за лош вкус и со тоа го посрамотувате и понижувате.

Не комуницирајте премногу со други мажи.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *