40% – доколку не го почитувате ова правило во животот, вие никогаш нема да успеете

40% – доколку не го почитувате ова правило во животот, вие никогаш нема да успеете…

Правило 40% е најдобрата техника за самоконтрола која би требало да ја знаете, а ја користат морнаричките фоки за да преживеат и во најтешките моменти на обука.

Имате големи планови за оваа година? Тоа знаич дека ќе мора да работите подолго, посилно и подобро од сите останати. Тоа значи дека ќе дојдете до психолошки лимит доколку сакате да успеете.

Епа ова е трикот кој ќе ви помогне во сето тоа. Правилото кое треба да го знае секоја морнаричка фока, луѓето кои ги извршуваат најтешките задачи.

Позната е дека луѓето се во состојба да постигнат неверојатни работи, кои често го надминуваат нашите очекувања. Нешто, кое и за самите сметале дека е невозможно.

Сега сигурно се прашувате и вие како да направите такво нешто.

Би требало да знаете дека кога мислите дека сте готови, да не можете повеќе ништо и дека очајно ви треба одмор, морнаричките фоки велат дека сте на 40% од своите можности. Односно, не сте ни близу крајот. Тогаш стегнете заби и продолжете понатаму. И набрзо ќе ја почувствувате новата сила и волја.

Исто така, токму со оваа техника маратонците се подготвуваат за трки. Кога ќе помислите дека повеќе не можете и дека тоа е крај, сте потрошиле смао 40% од енергијата и мотивацијата. Иако вашето тело и мозок се бунат, тие се далеку од своите граници на издржливост.

Така да, кога следниот пат ќе помислите дека повеќе не можете, само насмевнете се и продолжете понатаму.

Author: Р К

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *