Posted in Астрономија

Астрономите ја открија најдеталната мапа досега, со речиси две милијарди ѕвезди

Високо прецизната мапа беше снимена од телескопот Gaia на European Space Agency, лебдејќи околу милион милји од Земјата, ни ги открива местата, движењата, светлината и…

Continue Reading... Астрономите ја открија најдеталната мапа досега, со речиси две милијарди ѕвезди